Pályázati információk

Lezárult egészségügyi projekt

Drávaszabolcs község önkormányzata 58,85 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Dél-Dunántúli Operatív Program „Egészségügyi alapellátás fejlesztése” című pályázati kiíráson. A 58,85 millió forint összköltségvetésű projekt keretében, 5 db orvosi rendelő felújítása, orvosi eszközök beszerzése valósult meg.

Záró sajtóközlemény.


 

Támogatásban részesült az „Egészségügyi alapellátás komplex fejlesztése a siklósi kistérségben” című pályázat!

A kedvezményezett neve: DRÁVASZABOLCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A projekt címe: Egészségügyi alapellátás komplex fejlesztése a siklósi kistérségben

A projekt azonosítószáma: DDOP-3.1.3/G-14-2014-0044

A szerződött támogatás összege: 58.847.111 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. 10. 30.

Drávaszabolcs Község Önkormányzata, Matty, Község Önkormányzata, Drávacsehi Község Önkormányzata, Gordisa Község Önkormányzata és Drávapalkonya Község Önkormányzata konzorciumi együttműködési megállapodást kötött, hogy a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében Egészségügyi alapellátás fejlesztése pályázati felhívásra a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség közreműködő szervezethez pályázatot nyújtsanak be és a pályázati célt közös együttműködéssel megvalósítsák. A konzorcium vezetője: Drávaszabolcs Községi Önkormányzat. A projekt célja a siklósi kistérségben – Drávaszabolcs, Drávacsehi, Drávapalkonya, Gordisa, Matty – egészségügyi alapellátás komplex fejlesztése.

A pályázat benyújtását motiválta az épületek működési költségének csökkentése, a rendelők felszereltségének hiányosságai, az eszközök elavultsága, használhatatlansága, az orvosi rendelők jelenlegi állapota, az épületek akadálymentesítésének lehetősége.

A projekt eredményeként 5 településen 5 rendelő fejlesztése valósul meg az alábbi helyszíneken:

• Drávaszabolcs, Köztársaság tér 7.

• Drávacsehi, Kossuth L. u. 2.

• Drávapalkonya, Fő u. 42.

• Gordisa, Kossuth L. u. 12.

• Matty, Kossuth L. u. 49.

Az infrastruktúra fejlesztése, az eszközök beszerzése hozzájárul az ellátás színvonalának javításához. Az infrastruktúra fejlesztése szerepet játszik az épületek működési költségeinek csökkentésében, költséghatékonyabb fenntartásában. A beruházás biztosítja az ellátáshoz való akadálymentes hozzáférést a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek számára is.  Az új, beszerezni kívánt eszközök biztosítják az ellátás színvonalának javítását, az épületek komfortosabbá tételét, egészségmegőrző oktatások, tanácsadások szakszerűbb kivitelezéstét. Az eszközbeszerzés által a lakosság számára hozzáférhetővé válik a megfelelő felszereltséggel rendelkező egészségügyi intézmények, orvosi rendelők közszolgáltatása.