Vízminőség-javítás

Drávamenti Ivóvízminőség-javító Program

A Drávamenti Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás 659,42 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyert az „Ivóvízminőség-javítás” tárgyú pályázati kiíráson a Környezet és Energia Operatív program keretén belül. A 777,71 millió forint összköltségvetésű projekt keretein belül a jogszabályi előírásoknak megfelelő ivóvíz szolgáltatás biztosítása valósult meg a fogyasztók számára.

Olvassa el a teljes sajtóközleményt!

Tájékoztató a 2014 októberében és novemberében várható hálózattisztítási munkákról

Jelentős előrelépés az ivóvízminőség-javítás terén! 

A Drávamenti Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás 691 068 187 forint vissza nem térítendő támogatás nyert az „Ivóvízminőség-javítás” tárgyú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív program keretén belül. A 815 040 020 forint összköltségvetésű projekt keretein belül a jogszabályi előírásoknak megfelelő ivóvíz-szolgáltatás biztosítása valósul meg a fogyasztók számára valamennyi, a projektben érintett településeken, illetve Kisszentmárton Mailáthpuszta településrészén.

A teljes sajtóközlemény

Kedves Látogatónk!

Szeretettel köszöntöm. Célunk a Dráva menti települések ivóvízminőség-javító programjáról folyamatosan tájékoztatni minden kedves érdeklődőt és természetesen az érintetteket, a településeken élő közel 4 500 embert, akinek mindennapi életéhez kívánjuk biztosítani az egészséges, tiszta ivóvizet.

2010-ben hívtuk életre 13 település részvételével a Dráva menti Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulást, melynek Adorjás, Baranyahídvég, Drávacsehi, Drávapalkonya, Drávaszabolcs, Kisszentmárton, Kórós, Sámod, Gordisa, Illocska, Lapáncsa, Magyarbóly és Matty települések az alapítói. Gordisa nem vesz részt tevékenyen a fejlesztésben, csak hozzájárul, hogy a vízvezetékén elérhető legyen Matty település lakosainak a tiszta ivóvíz.

Az Európai Uniós források és a Magyar Köztársaság költségvetésének társfinanszírozásával az Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszer keretében (A projekt azonosító száma: KEOP-7.1.3.0/09-2010-0018) elnyert források segítségével haladunk célunk felé. Folynak a tervezési munkálatok, 2012-ben benyújtjuk a kivitelezési munkálatok finanszírozására összeállított pályázati dokumentációt és várhatóan a 2013. és a 2014. évben megvalósulnak a kivitelezési munkálatok is.

Oldalunkon olvashat majd bővebben a programról. Tájékozódhat a résztvevő településekről, a településeket összefogó önkormányzati társulásról. Információt nyújtunk továbbá a fejlesztés menetéről, az aktuális feladatokról, távlati tervekről.

Remélem, programunk elnyeri majd tetszését és rendszeres látogatónkként üdvözölhetjük Oldalunkon!

Kérem a segítségét is! Legyen kedves, töltse ki kérdőívünket, (átlépés a kérdőívre) mondja el véleményét, hogy figyelembe vehessünk a megvalósítás során!

Tisztelettel: Baráth Attiláné, a társulás elnöke

 

Hasznos oldalakat ajánlunk figyelmébe!

Az egészséges ivóvíz előírt paramétereiért látogasson el az ÁNTSZ honlapjára.

Olvashat más településeken már megvalósult hasonló projektről.

A szomszédban (Vajszlón) is pályáznak.