Civil szervezetek

 

A Drávaszabolcsi Faluszépítő és Falufejlesztő Egyesület célja Drávaszabolcs felvirágoztatása, a település arculatának formálása, a természetes határral körülölelt környezet értékeinek megőrzése, a településhez tartozás érzésének erősítése közösségi élményeken keresztül.

A Drávaszabolcsi Dózsa Futballklub lila-fehér színeit képviselő labdarúgók a Baranya megye III. osztályában igyekeznek a minél jobb eredmény elérésére.

A Drávaszabolcsi Asztalitenisz és Szabadidős Sportegyesület a szabadidőd és versenysport szervezése által teremt rendszeres sportolási lehetőséget községünkben.

A Nyugdíjasklub fogja össze községünk idős embereit. Zenés összejöveteleik, kirándulásaik során mindig remek a hangulat.

A Siklós és Vidéke Horgászegyesület a csendet és a természetközeli elfoglaltságot keresőket tömöríti. A Mattyi tavon, a Hótedrán és a Dráván kívül több kisebb horgászvíz életét szervezi az egyesület.
Ezekre a horgászvizekre napi horgászjegy és bérlet a Mattyi tónál lévő irodában váltható.

A 2011-ben alakult, de 2015-ben átalakított alapító okirattal rendelkező “Drávapart Gyöngyei Alapítvány” a helyi oktatási intézmény, az iskola tevékenységét segíti.

Polgárőrségünk 2014 óta működik a településen.