Túrák, kirándulás

    • Túraútvonalak, turista utak, vezetett gyalogtúrák

    Gyalogos útvonalak:g

    • Drávaszabolcson keresztül halad a Máriagyűdtől Donji Miholjacig vezető Mária-út zarándok útvonal, melynek egyik megállója a település kisebb parkjában van.
    • A település határában található a 6 km hosszú, kiépített és állomásonként információs táblákkal ellátott Kenderáztató tanösvény, mely a természeti értékek mellett a valaha működő kender- és lengyártás folyamatát is ismerteti.

 

 

 

Kerékpáros útvonalak:k

Kerékpárral az országos „Dunántúli Határmenti” kerékpárút részét képező, Barcs és Mohács közt vezető Három Folyó kerékpáros túraútvonal, valamint a 20 országon keresztül vezető, több, mint 7000 km hosszú európai kerékpárút hálózat részét képező Eurovelo13 kerékpárút dél-dunántúli szakaszán könnyen megközelíthető a település. Az érintetlen Dráva menti tájon át vezető kiépített kerékpárutak tökéletes lehetőséget kínálnak az egymástól kényelmes tekerési távolságra található festői kisvárosok és falvak bejárására.

 

 

 

Lovastúra útvonalak:

A domborzati adottságok alapján az egész ország azon lkevés európai ország közé tartozik, amely teljes egészében keresztüllovagolható. A Dráva-menti táj is élményekben, látnivalókban gazdag, természetközeli, tartalmas terep- és túralovaglási lehetőségeket kínál mindenkinek, aki szeretné lóháton felfedezni a környéket. Az aprófalvas településszerkezet, a falvakat összekötő biztonságos, nem túl forgalmas közutak és a környéket behálózó földesúthálózat kiválóan alkalmas lovaglásra.
Ezen kívül megfelelő infrastruktúra is biztosítja a változatos lovaglási lehetőségeket. A Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség által nyilvántartott lovastúra útvonal mentén, egymástól lovagolható távolságban, a lovak pihenésére is alkalmas megállóhelyek, istállók, a hozzájuk tartozó padok, tűzrakóhelyek, mosdók és zárt turistapihenők találhatóak. A Villányi-hegységet is behálózó lovastúra útvonal Drávaszabolcsot nemcsak a szomszédos falvakkal (Gordisa, Matty, Drávapalkonya, Drávacsehi) köti össze, hanem a térségi turisztikai központokkal, Siklóssal, Harkánnyal és Villánnyal is. Az országos lovastúra útvonal hálózat részét képező, -Drávaszabolcs érintésével- Biharkeresztestől Körmendig az országhatár mellett vezető, majd Székesfehérvárnál végződő Eurohorse 2 útvonal megyei és interregionális összeköttetést is biztosíthat.

 

  • Vadászat:

Drávamenti Diana Társult Földtulajdonosi Vadásztársaság (5000ha)

Drávaszabolcs és Környéke Földtulajdonosi Vadásztársaság

Az egyesület, mint vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre, a vadgazdálkodásra, a vadászatra, a fegyver és lőszertartásra- használatra vonatkozó szabályok megtartásával, az erdő- és mezőgazdaság érdekeivel összhangban, a környezet és természetvédelem előírásai tiszteletben tartásával, a szakszerű és tervszerű, tartamos vadgazdálkodással óvja a vadon élő állatokat, azok élőhelyét, tartalmas egyesületi élet keretében tagjai részére kultúrált vadászati lehetőséget biztosítson. A tagjait öntudatos fegyelemre, mások iránti felelős magatartásra, a magyar vadászati kultúra hagyományainak ápolására, megőrzésére és továbbvitelére ösztönzi.

 

t